Politika privatnosti i zaštite osobnih podataka

1. Za registraciju u internetskoj trgovini www.sakralno.com potrebno je da Korisnik izrazi suglasnost za obradu svojih Osobnih podataka u opsegu i u svrhu potrebnu za uporabu usluga koje pruža ZUMAR u okvirima Trgovine, uključujući prosljeđivanje Osobnih podataka trećim osobama, pomoću kojih ZUMAR pruža usluge u okvirima Trgovine te je prosljeđivanje tih podataka potrebno u svrhu pravilne realizacije usluge. Izražavanje suglasnosti nastupa klikom na potvrdni okvir (checkbox) dostupan na internetskoj stranici Trgovine tijekom postupka registracije.

2. Administrator Osobnih podataka je društvo ZUMAR STANISLAW PALOWSKI sa sjedištem u Poljskoj, na adresi ul. Piotrowicka 81,
44-341 Skrbeńsko, OIB PL6471099840 

3. Osobni podaci obrađuju se u svrhu pružanja usluga u okviru Trgovine, uključujući: obradu i realizaciju narudžbi podnesenih u Trgovini, obradu reklamacija i aktivnosti Korisnika u okviru Trgovine (npr. objavljivanje recenzija).

4. Kategorije Osobnih podataka koje će obrađivati ZUMAR su: (a) naziv korisnika, (b) e- adresa, (c) broj telefona, (d) ime (e) prezime (f) poštanska adresa (g) geografska lokacija (h) tehnički podaci koji se odnose na uređaje pomoću kojih je pristupio Računu (i) podatke koji se odnose na internetsko i/ili mrežno povezivanje (uključujući IP adresu), (j) identifikator mobilnog uređaja, (k) vrstu operacijskog sustava, (l) vrstu preglednika ili druge programske opreme, podatke strojne opreme ili druge tehničke pojedinosti koje pruža preglednik (m) mjerne podatke koje se odnose na vrijeme i način uporabe Računa, aktualni status, (n) povijest kupnji i odabrane poveznice,

(o) preferencije i odabiri, npr. pretplate, (p) željeni jezik i valutu, (r) Informacije o plaćanju, uključujući ime i prezime te e-adresu, način plaćanja, platnu platformu, vrstu transakcije.

5. U vezi s realizacijom usluga osobni će podaci biti otkriveni vanjskim subjektima, uključujući posebice dobavljače odgovorne za rukovanje informatičkim sustavima koji služe za realizaciju narudžbi, subjektima kao što su banke i operatori platnih transakcija, subjekti koji pružaju računovodstvene, pravne, porezne, kurirske usluge (u vezi s realizacijom narudžbe). ZUMAR pridržava pravo otkriti informacije koje se odnose na Korisnika nadležnim tijelima ili trećim osobama koje podnose zahtjev za davanje takvih informacija u granicama obvezujućeg prava, kao i u svrhu utvrđivanja, istraživanja ili obrane od potraživanja.

6. Uporabom Trgovine, Korisnik izražava suglasnost za pohranu datoteka kolačića ili drugih, identičnih tehnologija (više informacija o kolačićima u točki 7.). Davanje suglasnosti nastupa klikom na informacije o kolačićima na dnu stranice.

7. Kolačići

a) Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke, u obliku ID oznaka koje su pohranjene na računalu u imeniku preglednika ili podmapa programskih podataka. Kolačići se stvaraju uporabom preglednika kako bi posjetili internetsku stranicu koja upotrebljava kolačiće za praćenje kretanja na internetskoj stranici, pomaže vam da nastavite gdje ste stali, pamti pojedinosti registracije, odabir teme, postavke i druge opcije koje odaberete. Internetska stranica pohranjuje odgovarajuću datoteku u mapu kreiranu na vašem pregledniku. U toj se mapi nalaze podaci koji se odnose na promet na internetskoj stranici i svaku informaciju danu tijekom posjeta na internetskoj stranici, kao npr. e-adresu.

Kolačići su često nužni za stranice koje imaju ogromne baze podataka, traže logiranje, imaju nestandardne motive, ostale napredne funkcije.

Kolačići obično ne sadrže puno informacija, osim URL adresu internetske stranice koja je kreirala kolačiće ili vrijeme trajanja kolačića. S obzirom na malu količinu informacija u kolačićima, oni se ne mogu upotrebljavati za otkrivanje vašeg identiteta.

Postoje dvije vrste kolačića. Kolačići sesija i trajni kolačići. Kolačići sesija privremeno se kreiraju u vašem pregledniku u podmapi tijekom posjete internetskoj stranici. Nakon napuštanja stranice, kolačići sesije se brišu. S druge strane, trajni kolačići ostaju u podmapi vašeg preglednika i ponovno se aktiviraju da biste još jednom posjetili internetsku stranicu koja je kreirala taj isti kolačić. Trajni kolačić ostaje u pregledniku u podmapi tijekom vremena postavljenog u pregledniku.

b) Na koji način Trgovina upotrebljava kolačiće:

Internetska stranica www.sakralno.com; upotrebljava kolačiće (identifikaciju i konfiguraciju korisnika, sesije, statistika).

Korisnik može samostalno i u svakom trenutku izmijeniti postavke koje se odnose na kolačiće, navodeći uvjete njihove pohrane i omogućavanje pristupa putem kolačića. Izmjene postavki mogu se izvršiti pomoću postavki internetskog preglednika.

8. Korisnik ima pravo pristupa svojim Osobnim podacima te pravo njihovog ispravljanja, brisanja, zahtijevanja ograničenja njihove obrade, pravo na prenošenje podataka, pravo prigovora na njihovu obradu, pravo na opoziv suglasnosti za obradu u bilo kojem trenutku, što ne utječe na suglasnost s pravom obrade koje je izvedeno na temelju suglasnosti dane prije njezinog opoziva.

9. Za opoziv suglasnosti na obradu Osobnih podataka ili za ostvarivanje drugih prethodno navedenih prava, potrebno je poslati poruku na e-adresu info@sakralno.com s odgovarajućim zahtjevom. Posljedica opoziva suglasnosti za obradu osobnih podataka je nemogućnost pružanja usluga u okviru Trgovine i realizacije usluga.

10. Pružanje Osobnih podataka je dobrovoljno, ali je ugovorni uvjet nužan za uporabu usluga koje pruža ZUMAR u okviru Trgovine. Kao posljedica toga, odbijanje privole na obradu Osobnih podataka Korisnika od strane ZUMAR rezultirat će nemogućnošću uporabe usluga koje pruža ZUMAR u okviru Trgovine te realizacije narudžbi.

11. Osobni podaci Korisnika obrađuju se tijekom vremena postojanja Računa i bezodložno će biti obrisani u slučaju njegovog brisanja. Razdoblje obrade podataka može se produljiti u slučaju kada je obrada podataka nužna za utvrđivanje, istraživanje ili obranu od eventualnih potraživanja u sudskom, upravnom ili drugom izvansudskom postupku, kao i na zahtjev nadležnih javnih tijela, a nakon tog razdoblja, jedino u slučaju i opsegu u kojem to propisuju zakonske odredbe. Po isteku razdoblja obrade, podaci se bezodložno brišu.

12. ZUMAR je ovlašten slati na e-adresu Korisnika komercijalne informacije, isključivo po prethodnom izražavanju suglasnosti Korisnika na način prikazan na internetskoj stranici Trgovine. Izražavanje suglasnosti nastupa klikom na potvrdni okvir (checkbox) dostupan na internetskoj stranici Trgovine.

13. Osobama koje su u tu svrhu dale svoju e-adresu, ZUMAR pruža usluge newslettera. Slanje informacija putem newslettera može se dogoditi samo po prethodnom izražavanju suglasnosti Osobe na način prikazan na internetskoj stranici Trgovine. Izražavanje suglasnosti nastupa klikom na potvrdni okvir (checkbox) dostupan na internetskoj stranici Trgovine.

Internetska stranica www.sakralno.com; upotrebljava kolačiće (identifikaciju i konfiguraciju korisnika, sesije, statistika). Korisnik može samostalno i u svakom trenutku izmijeniti postavke koje se odnose na kolačiće, navodeći uvjete njihove pohrane i omogućavanje pristupa putem kolačića. Izmjene postavki mogu se izvršiti pomoću postavki internetskog preglednika.